Yarım kupa,1958 yılının Başbakanlık Kupası

 




Yarım kupa beni epey şaşırttı bu kadar da olmaz ki dedirtti. Duyduğuma inanamadım bi araştırayım derken bilgilerimi sizlerle paylaşır buldum..😀 
Havanın kararmasıyla taraflar arasında bi üstünlük sağlanamayınca kupa ikiye bölünüyor.. Aşağıdaki bilgi netten alıntıdır.

1958 yılının Başbakanlık Kupası finalinde Fenerbahçe ve Galatasaray kozlarını paylaştı. Mücadelede goller Şirzat Dağcı ve Metin Oktay’dan geldi. Müsabaka 1-1’lik skorla sona erdi.

Takım kaptanları Naci Erdem ve Turgay Şeren, maçın uzaması ya da tekrarlanması teklifine karşılık kupanın ortadan iki parçaya bölünerek takımlara paylaştırılmasını teklif etti.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes bu teklifi kabul edince iki takımın kaptanları kupanın birer ucundan tutup göğe kaldırdı. Sarı-Lacivertli ve Sarı-Kırmızılı taraftarlarlar stadyumdan mutlu ayrıldı.

İki kulüp, kupanın kendilerine verilen kısmını müzelerine götürdü.

Yaklaşık 13 yıl önce ise Başbakanlık Kupası’nın parçaları bir araya geldi. “Only a Game?” adlı futbol sergisinin 2010 yılındaki durağı İstanbul’du.

İmzalı formalar, Kupa Galipleri Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupaları gibi birçok ögeyi barındıran sergide, ikiye ayrılan Başbakanlık Kupası parçaları da yan yana getirildi.

Parçalar, kısa süreli birlikteliğin ardından kulüplerin müzelerine geri döndü.

Yorum Gönder

6 Yorumlar