Kalbimizde gitmeyen hüzünler

 


Son on günüm çok yoğun geçti kentsel dönüşüm nedeniyle anneme bir kiralık ev bulmak için nice taktikler denedik hiiiç sormayın..

Ev sahipleri şimdilerde emlakçıya verilecek parayı da kendileri istiyorlar adı da iki depozito eve bakıyorsunuz 25-30yıl arası heran kentsel dönüşüme girebilir..

Çok aradık 5-10 yıl arası binalar giriş kat 10-11 bin liradan başlıyor. Yakınımızda olsun istedim.. Yok ! Bahçelievler kentsel dönüşümde öncelikli... yıkılan binalar çok fazla.. 

Neyse Bağcılarda gelinimin arka sokağında 70metrekare 25-30yıllık bina bulduk emekli maaşıyla anca ona gücümüz yetti. Yaşlı insanı kiracılık çok üzüyor.

Annem "Bu günleri görecek miydim ben diyor. Babam vefat edene kadar evini andı durdu.. Bina yöneticisi para karşılığında belediyeden adamlar getirtti. Binayı delik deşik ettiler karot testi için..

Çevredeki emlakçılardan duyduk, yönetici çok paralar almış yani mafya var dediler gerçeği Allah bilir. Kooperatif dört bloktan sadece bizimkini yıktılar diğerleri ayakta...Üç sene geçti şimdi Toki ile anlaşmaya çalışıyorlar falanda filan.. 

Bir kaç seneye ev yapılır diye umud ediyoruz. Bizde taşınma derdiyle baya yıprandık yorgunluktan başımı yastığa koyar koymaz uyuyorum..   

Buraya uğrayamadım halbuki yaşadıklarımı an be an yazmak istedim şimdi ise hevesim geçti :)

Allah'a şükürler olsun havalar soğumadan yerleşebildik bugun İstanbul sağanak gökgürültülü annem evinde güvende bizimde içimiz rahat..

Kalbimizde gitmeyen hüzün ve acı ise Filistin sürekli dualar dilimizde.. Artık ibadete ayıracak vakit bulabiliyorum şükürler olsun ama yemek yerken uyurken hep vicdan azabı çekiyorum orada Ümmeti Muhammed katledilirken elimden hiçbir şey gelmiyor ve rahat olmasam da uyuyor yiyor-içiyorum..

Tüm dünyada bir uyanış var siyonistleri Allah kahretsin.. Özellikler İsrail ve destekçileri kendi çıkarları ve uyduruk tevratı dünyaya hakim kılmak için herşeyi yapacaklarını gösterdiler. 

Tüm dünyada yahudiler istenmiyor zaten, Kazakistan'a inen yahudi dolu uçağı hatırlayacak olursak taşa tutuldular.. Ve tüm dünyada yahudilerin hristiyanların siyonistlerin zulmunden emin olamaz kendilerini ari ırk gördükleri sürece. 

Bence en önemlisi: Arap liderini Allah bildiği gibi beter eylesin..Bugün toplanmışlardı..

Arap Birliğinde sunulan teklifler: 
- İsrail ile ilişkilerin sonlandırılması
- ABD üslerinin kapanması. 🇺🇸
- Petrol tehdidi 
- İsrail ile sivil uçuşların durdurulması 
- Acil ateşkes 
4 ülke tasarıyı reddedildi : 
Suudi Arabistan🇸🇦 Bahreyn 🇧🇭,
Fas🇲🇦 BAE🇦🇪

O kadar çok yazılacak şey var ki ama bu yazı bitmez.. Yorum sizden
Allah herşeyin hayırlısını lütfü keremiyle ihsan eylesin amin amin


Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Ev durumunu halledebilmenize çok sevindim. Malum dediğiniz gibi havalar soğumaya başladı. İnşallah anneniz yeni evinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürer.
    Her ne kadar günlük hayatımıza devam etmemiz gerekse de aklım, Filistin’de ölen masum canlarda… Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SONSUZLUK VE ÖTESI
      13 Kasım 2023 23:12
      Annem çok şükür memnun devamlı arayıp ilgilenince daha da memnun kalıyor..
      Filistin ise tüm dünyanın yürüyüş ve gosteriler yaparak insanlık tavrını ortaya koyduğu bir mübarek yer oldu ama hala Türkiye de insanlık dışı değerlendiriliyor tepkisiz kalanlar var... maalesef 😔

      Sil
  2. Ev bulmak, taşımak, yerleşmek çile gerçekten. Annenize yeni evi hayırlı olsun. İnşaallah rahat eder :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bugün uğradım nedense bina çok soğuk şimdiden annemin odasının peteğini açtık çok memnun Allah razı olsun diye çok dua ediyor elhamdülillah

      Sil
  3. ucuz kiralı ev bulmak mucize yaaa. istanbuldaa :) geçmiş olsuuun :)

    YanıtlaSil
  4. Kentsel dönüşümde bu işi başlayıp güzel ve hızlı şekilde bitirenlere denk gelmesi çok iyi, yoksa can sıkıntısı insana. Kolay gelsin inşaallah yeni evinde huzurla yaşasın anneniz.
    Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz ev inşaa olmadı şimdilik kiraya çıktı teşekkür ederim Allah razı olsun

      Sil
  5. Aynen doğru vergisi falan baya tutar.. Amiiiin amin amin

    YanıtlaSil